Category Archives: Drömmar

Fyrbenta små barn

Läste en artikel från USA som beskriver oss som skriver här på bloggen. Unga tjejer väljer bort barn och skaffar i stället hund. Jag tror inte att USA skiljer sig så mycket från Sverige i det anseendet. Kvinnor gifter sig senare, satsar på karriären och skaffar en hund att ge sin kärlek till. För hundar är helt fantastiska. Det är framför allt tjejer i övre 20-årsåldern och i början av 30 som skaffar hund, just de åren de ”borde” skaffa barn. Jorden är ändå överbefolkad så bara bra om vissa skaffar hund i stället om ni frågar mig.

Självklart så är vänner viktiga också, även om hundar är ett socialt djur så kan det vara skönt att få svar på människospråk ibland. Jag tror att hundmänniskor är snälla människor. De flesta i min umgängeskrets har hund. Det är en hobby som förenar oss. Det kan vara ganska roligt när vi har hundträffar eller då vi har varit någon kurs och vi övernattar hos varandra. Jag behöver en ny bäddsoffa för den gamla räcker inte till längre kan jag säga. Gäster och hundar ligger huller om buller. Det är lite av ett pyjamasparty men med två- och fyrfotingar. Fast som de säger; ”Finns det hjärterum finns det stjärterum.”

sova

Falska djuvänner!

Jag blir verkligen så arg när jag läser att allt fler tar in smuggelhundar!
Det är så kallade ”djurvänner” som köper dessa hundar. Okej, i bland köps hundarna i god tro att de är från en riktig kennel. Fast ofta så är det hundar som någon träffat på semestern och hemskt gärna vill ge ett värdigt liv i Sverige. Genom att köpa en smuggelhund så stödjer du djurplågare. Det finns många orsaker att inte smuggla in hundar. Förutom att hundarna är uppfödda under odrägliga förhållanden så kan de föra in sjukdomar och parasiter. Du kanske räddar en hund men mördar massor av andra djur!!!!
jdjd

Att ökningen av smuggelhundar ökar beror på två saker. Det första är att det är mindre hundraser som är populära, de är även lättare att smuggla. Det andra är att det i dag är så billigt att resa. Det går att boka weekend för bra ett par hundralappar som sedan tar dig till någon av Europas storstäder. Där kanske du ser en djurhållning du inte är van vid hemma. Fast tro mig, att du tar hem en gatuhund kommer inte att göra någon skillnad.

Det du kan göra är att fortsätta resa runt i Europa och njuta av de olika kulturerna. Sedan så kollar du upp via Facebook eller hör med dem på hotellet du bor hur du kan hjälpa gatudjuren i staden. Det bästa är steriliseringsprogram. Genom att bara sterilisera EN hund eller katt så har du räddat säkert 40 stycken djur från misär! Det smäller lite högre än att rädda en hund och riskera fängelse samt att förstöra hela det svenska ekosystemet. Vill du vara den personen som gjorde att svenskarna inte längre kan äta bär för att du även smugglade in mask med din hund?

Sedan har vi de mer svårupptäckta smuggelhundarna när köparen tror att hundarna är ”svenska”. Kolla alltid upp Kenneln. De fletsa uppfödarna har kontakt med deras tidigare valpar. Det har ofta en hemsida eller en sida på Facebook. Där syns andra köpares erfarenheter och valpar. De brukar vara mycket poster. Det är bättre att kolla upp en gång extra!

En lyckans dag

Hellooooo babes! Jag är så himla glad idag, för vi som bor i huset har haft ett möte. Det var ett informationsmöte där vi fick svar på de frågor vi hade om att ombilda hyresrätt till bostadsrätt. Nu är inte vi en stor fastighet, det är 14 lägenheter totalt och alla är små tvåor. Fast detta att den privata fastighetsägaren vill ombilda lägenheterna till bostadsrätter har verkligen ökat grannskvallret.

Hur som helst så fick vi svar på flera frågor. De flesta vill givetvis ombilda men det är tre lägenheter som vägrar. De har trott att de måste flytta om det ska ombildas. Så är det inte utan de kan hyra lägenheterna av bostadsrättsföreningen och fortsätta att bo kvar. Skönt för alla inblandade att höra det. För vi är alla olika. De som inte vill köpa sina är pensionärer och det hela hänger väl på att det är svårt att få lån i den åldern.

Nu kvarstår omröstningen som sker i början av april och sedan ombildningen. Jag är ganska säker på att det kommer att bli ett ja, det lät som så på mötet. Som ni förstår så är jag verkligen så himla glad, vem vill inte äga sin lägenhet? Då får jag ändra exakt som jag vill.
wiihoo

Århundradets bästa inflyttningsfest!

Jag har aldrig varit på en sådan rolig inflyttningsfest som den jag var på i helgen. Jag hade verkligen så himla roligt. Alla vi som skriver bloggen var där (Ika som skriver idag :) )

Det är alltid roligt med inflyttningsfester men vissa fester är roligare än andra. I helgen var en sådan fest där allt stämmde. Från välkomstdrinken till nattamaten. Vi var flera som sov över faktiskt och hade en mysig frukost på morgonen.

Två kompisar, de är ett par, har precis köpt ett hus! En villa alltså! Jag kanske inte har så många läsare från Skåne här men världens drömvilla har de köpt via Landgren. För de som inte bor här kan jag berätta att Landgren är i Skåne vad Nokia är i Finland. Nejdå men i vårat område är det den absolut största mäklarfirman. Alla jag känner som köpt sin lägenhet och behövde en mäklare i Lund använder sig av dem.

Peter och Frida som hade inflyttningsfesten hade köpt en lite villa. Förstår ni vilken lyx att ha ett eget hus med trädgård att kunna gå ut i när det är soligt?

Inflyttningsfesten började i trädgården med att vi grillade och minglade. Den slutade i vardagsrummet men att vi dansade och hoppade omkring utan några sura grannar som plingade på och klagade över ljudet. En villa is da shit och det är helt klart min dröm att en dag också få bo i en. Vilken frihet det är. Fast jag väntar tills jag hittar en kille, att klippa gräset är inte min grej. Tills dess håller jag mig i stan, det är ju där jag måste vara för att hitta en dessutom hahaha 😀
hhhdhhd

Ny lägenhet

Tjoohoooo :)

Ett blogginlägg som börjar så vet ni ska blir bra, eller hur?

Jag (Ika) har fått tag i en ny lägenhet som ligger väldigt centralt. Jag fick tag i en mäklare i Malmö som var superbra och kunde erbjuda mig en toppenlägenhet. Jag är så glad så att jag närsomhelst skulle kunna lätta från de små rosa molnen jag svävar på. Jag har velat bott i området nära Möllan så länge men denna gång stämde allt. Jag bor såklart inte precis vid torget men tillräckligt nära för att kunna säga att jag bor vid Möllan iallafall. Det är en liten 1,5 om jag kan säga så. Det är högt i tak och alldeles, alldels underbart.

Jag längtar så att jag dör till jag och vovven kan flytta in. Jag sitter och kollar på ritningen över lägenheten och jag vet inte hur många gånger som jag har möblerat denna inne i mitt huvud. Sedan tar jag upp IKEA katalogen och kollar vad jag ska köpa, hittar något nytt och sedan möblerar jag om lägenheten. Jag måste nästan köpa en bäddsoffa för jag misstänker att jag kommer att ha kompisar som vill sova över varje helg. Jag vet ingen i min bekantskapskrets som bor så centralt som jag kommer att göra.
mlddd

Vi tipsar!

Eftersom vi är så ”tipsiga” personer tänkte jag berätta att det är grymt mycket billigare att köpa smink och parfym på nätet. Det kan skilja flera hundra kronor mot butikspriset. Jag brukar köpa på Bloomify som är en sida som har allt inom skönhetsvård, det bästa är såklart att de har grymt billiga parfymer. Det var inte längesedan jag beställde hem en Beyoncés parfym och då såg jag att de även har produkter från Victoria´s secret.
jfl
Vem gillar inte Victoria’s secret? Bara det blir den 25e så ska jag köpa denna. Jag har flera olika sedan tidgare men dem har jag alltid köpt i utlandet eller på taxfree. Just den som är på bilden kostar 119 kronor hos dem, det står att butikspriset är 250, det är verkligen ett superbra pris! Vart brukar ni handla era produkter från VS?

Hemlösa katter i Skåne

Det har verkligen blivit ett problem med alla hemlösa katter i Skåne. Det ryktas om att det är närmare 40 000 nu. Jag blir helt förfärad om de siffran stämmer.

Som tur är finns det eldjälar som jobbar för att minska antalet genom att streilisera dem. Jag läste att de ville ha ett samarbete med kommunerna men det fick de inte. Tycker det är konstigt att inte kommunerna är intresserade av att försöka lösa problemet. Fortsätter det så här så kommer vi snart att ha fruktade zoonoser i Sverige. Prognosen ser ju knappast så lovande ut då även tvättbjörnen setts i södra Sverige. Tvättbjörnen är känd för att sprida både rabies och parasiter.

Jag hoppas att alla ansvarsfulla djurägare steriliserar sina djur. Skulle hunden eller katten rymma mot alla odds så slipper fler djur födas till ett konstant lidande. Ta hand om er djur!

lataa

Earth Hour 2014

ndjskd
Ni glömmer inte bort det här på lördag hoppas vi. Det är alltså nu på lördag den 29 mars mellan klockan 20:30-21:30.

Runt om i städerna finns det olika arrangemang som ordnas under denna timme. Det går att få gratis påminnelse genom WWF om ni är oroliga att glömma att släcka ned.

Många kritiserar Eart Hour eftersom det inte sparar energi i sig att bara släcka en timme, men det är en signal till politiker att se allvarligt på klimatförändringarna som påverkar faunan och allt liv på jorden. Kampanjen hålls över hela världen och inte enbart i Sverige.