Category Archives: Familj

Fina promenadstråk i Älta

Vi bor väldigt bra men nånstans längtar man ju alltid efter nåt annat och i Älta är det fint. Jag och syrran (som bor där) var ute på en promenad i helgen och man kan verkligen se hur fantastiskt vackert det är. Sen blir man ju lite hemmablind och kan inte alltid se det vackra där man själv bor. Jag var hos en kompis som bor ute i skärgården nu i sommar och då blir man ju jäkligt avis på den miljö de bor i. Nu är det ju tyvärr så dyrt så jag tror aldrig att jag nånsin kommer ha råd att bo där, men man måste ju drömma sig bort emellanåt och fantisera om sitt drömhem ute på en ensam ö i skärgården eller en ö som i Saltkråkan med gemenskap och roliga händelser. Dessvärre får jag nog fortsätta som idag och jobba och stå i så kanske jag i framtiden har möjlighet att uppgradera mitt boende till ett hus i alla fall.

Det är alltid grönare h

Hundstöld

Hundstölder har blivit relativt vanliga idag och tillvägagångssätten blir fräckare och fräckare. Numer går tjuvarna in i din trädgård eller till och med in i ditt hem och stjäl din hund. Vad beror då alla dessa hundstölder på? En del har kanske inte råd att köpa hund och ser det som ett sätt att skaffa en utan att betala. Men största delen beror säkert på att tjuven antingen vill ha en vakthund eller vill sälja hunden vidare för pengar. Hundarna är i de allra flesta fall en familjemedlem och det leder till stor sorg när en hund stjäls. Det är som om någon skulle stjäla ett barn, lika förtvivlade blir hussar och mattar när deras ögonsten stjäls. Har du inte råd med hund just nu men vill ha en när du blir pensionär? Börja då pensionsspara hos söderberg och partners de har bra deals att ge dig så du får ett bra liv som pensionär.

Hunden är en familjemedlem

Fyrbenta små barn

Läste en artikel från USA som beskriver oss som skriver här på bloggen. Unga tjejer väljer bort barn och skaffar i stället hund. Jag tror inte att USA skiljer sig så mycket från Sverige i det anseendet. Kvinnor gifter sig senare, satsar på karriären och skaffar en hund att ge sin kärlek till. För hundar är helt fantastiska. Det är framför allt tjejer i övre 20-årsåldern och i början av 30 som skaffar hund, just de åren de ”borde” skaffa barn. Jorden är ändå överbefolkad så bara bra om vissa skaffar hund i stället om ni frågar mig.

Självklart så är vänner viktiga också, även om hundar är ett socialt djur så kan det vara skönt att få svar på människospråk ibland. Jag tror att hundmänniskor är snälla människor. De flesta i min umgängeskrets har hund. Det är en hobby som förenar oss. Det kan vara ganska roligt när vi har hundträffar eller då vi har varit någon kurs och vi övernattar hos varandra. Jag behöver en ny bäddsoffa för den gamla räcker inte till längre kan jag säga. Gäster och hundar ligger huller om buller. Det är lite av ett pyjamasparty men med två- och fyrfotingar. Fast som de säger; ”Finns det hjärterum finns det stjärterum.”

sova

Hundgott på nätet

hund
Glad påsk på er alla! Hoppas att ni får en härlig påsk. Glöm inte bort att era fyrbenta vänner också gillar kalas.
Under påsken är det lätt att det blir alldeles för mycket godis, det här är även en tid då hundarna löper stor risk att få i sig godsaker som choklad vilket är farligt för dem. Ge aldrig din hund chocklad även om ditt påskägg är fyllt av det. Ge istället hunden ett eget påskägg med godsaker som inte är skadliga för dem. Du hittar ett stort utbud av godsaker online. Det brukar finnas på de sidor som säljer hundmat på nätet.

För er som har barn i hemmet var vaksamma så att inga godisbitar trillar ner på golvet. Det är dock ingen fara om hunden bara sätter i sig en liten ruta choklad. Ju mörkare chokladen är desto farligare är det för hunden när det handlar om förgiftning. Skulle din vovve sätta i sig en marabou chokladkaka så är den största risken att den får diarre av allt fett och inte på grund av kakaon. Ren kakao är det är 10 gram som krävs för att en 10 kilos hund ska löpa risken att drabbas av teobrominförgiftning. Fast mår hunden dåligt ta den alltid till veterinären.

Ett djur blir till

Ni har säkert hört talas om boken ”Ett barn blir till”. Jag har aldrig läst den men precis som alla andra har jag hört talas om den. Nu är det här en djurblogg till största delen så jag tänkte upplysa er om att National Geographic har en fantastiskt bildserie som heter ”In the womb”.
nk

15 foster från olika djur visas och bilderna som skapats är helt fantastiska. Missa inte det. De visar allt från delfiner till elefanter.

Århundradets bästa inflyttningsfest!

Jag har aldrig varit på en sådan rolig inflyttningsfest som den jag var på i helgen. Jag hade verkligen så himla roligt. Alla vi som skriver bloggen var där (Ika som skriver idag :) )

Det är alltid roligt med inflyttningsfester men vissa fester är roligare än andra. I helgen var en sådan fest där allt stämmde. Från välkomstdrinken till nattamaten. Vi var flera som sov över faktiskt och hade en mysig frukost på morgonen.

Två kompisar, de är ett par, har precis köpt ett hus! En villa alltså! Jag kanske inte har så många läsare från Skåne här men världens drömvilla har de köpt via Landgren. För de som inte bor här kan jag berätta att Landgren är i Skåne vad Nokia är i Finland. Nejdå men i vårat område är det den absolut största mäklarfirman. Alla jag känner som köpt sin lägenhet och behövde en mäklare i Lund använder sig av dem.

Peter och Frida som hade inflyttningsfesten hade köpt en lite villa. Förstår ni vilken lyx att ha ett eget hus med trädgård att kunna gå ut i när det är soligt?

Inflyttningsfesten började i trädgården med att vi grillade och minglade. Den slutade i vardagsrummet men att vi dansade och hoppade omkring utan några sura grannar som plingade på och klagade över ljudet. En villa is da shit och det är helt klart min dröm att en dag också få bo i en. Vilken frihet det är. Fast jag väntar tills jag hittar en kille, att klippa gräset är inte min grej. Tills dess håller jag mig i stan, det är ju där jag måste vara för att hitta en dessutom hahaha 😀
hhhdhhd

Bästa sättet att packa bilen

Nu ska jag berätta en hemlighet! Närmligen hur ni som hundägare packar en bil på bästa sätt. Eftersom hundburarna tar upp en ganska stor plats i bagaget är utrymmet väldigt begränsat. Ja de flesta hundägare har en kombi av anledningen att deras hund ska kunna resa säkert. Visst fungerar baksätet med ett hundsäkerhetsbälte, men det blir inte alls lika säkert för chaufför och hund som med en hundbur.

Så hur går det då att packa bilen när vi hundägare har storhandlat eller ska iväg till stugan under semestertider? Hemligheten är takboxar.
takbok
Det finns olika storlekar på takboxar. Är du ensammen och så behöver du såklart inte beställa den största. De små rymmer faktiskt betydligt mer än vad du tror. Många skor och klädesplagg får plats :)
Jag har en som rymmer 320 liter. Jag är supernöjd med den. Så himla praktiskt att packa i. Sedan ska vi inte tala om hur bra det är att ha ledig plats i bilen. Tycker inte att jag ser så många bilar med takbox. Förstår inte varför eftersom det är en supersmidig lösning. Jag tror att de som testat det blir fast. Vem vill sitta och trängas i bilen liksom och få blodproppar av att det inte går att röra sig?

I stugan i helgen

Hej hej

Idag befinner vi oss ute på Ikas lantställe med alla hundarna. De springer omkring som yra höns och har så skoj. De har till och med badat i havet. Vi ska vara här hela helgen fast inte bara för att ha skoj. Ikas pappa har satt oss i arbete. Hela gårdagen målade vi altanen. Ikas pappa har precis upptäckt tjusningen med internetshopping och att han kan handla byggvarorna online till ett mycket bättre pris än i affärerna. Så denna sommar ska han bygga en brygga, renovera bastun, byta fasad på stugan och sedan har han lagt nytt golv på altanen. Altanen kan han redan bocka av och nu har han börjat på bryggan. Jag är tveksam till att han hinner allt det där, men Ikas familj bor ju där i stort sett hela sommrarna så vem vet? Perfekt för oss som kan komma och hälsa på när det är fint väder och vi vill bada. Det är verkligen en idyll vid havet. Jag har varit här varje sommare sedan jag lärde känna Ika och vi har en egen friggebod där vi sover. Helt perfekt att ha ett eget krypin så att vi ”slipper” föräldrarna.
hhaha