Category Archives: Funderingar

Hundstöld

Hundstölder har blivit relativt vanliga idag och tillvägagångssätten blir fräckare och fräckare. Numer går tjuvarna in i din trädgård eller till och med in i ditt hem och stjäl din hund. Vad beror då alla dessa hundstölder på? En del har kanske inte råd att köpa hund och ser det som ett sätt att skaffa en utan att betala. Men största delen beror säkert på att tjuven antingen vill ha en vakthund eller vill sälja hunden vidare för pengar. Hundarna är i de allra flesta fall en familjemedlem och det leder till stor sorg när en hund stjäls. Det är som om någon skulle stjäla ett barn, lika förtvivlade blir hussar och mattar när deras ögonsten stjäls. Har du inte råd med hund just nu men vill ha en när du blir pensionär? Börja då pensionsspara hos söderberg och partners de har bra deals att ge dig så du får ett bra liv som pensionär.

Hunden är en familjemedlem

Fyrbenta små barn

Läste en artikel från USA som beskriver oss som skriver här på bloggen. Unga tjejer väljer bort barn och skaffar i stället hund. Jag tror inte att USA skiljer sig så mycket från Sverige i det anseendet. Kvinnor gifter sig senare, satsar på karriären och skaffar en hund att ge sin kärlek till. För hundar är helt fantastiska. Det är framför allt tjejer i övre 20-årsåldern och i början av 30 som skaffar hund, just de åren de ”borde” skaffa barn. Jorden är ändå överbefolkad så bara bra om vissa skaffar hund i stället om ni frågar mig.

Självklart så är vänner viktiga också, även om hundar är ett socialt djur så kan det vara skönt att få svar på människospråk ibland. Jag tror att hundmänniskor är snälla människor. De flesta i min umgängeskrets har hund. Det är en hobby som förenar oss. Det kan vara ganska roligt när vi har hundträffar eller då vi har varit någon kurs och vi övernattar hos varandra. Jag behöver en ny bäddsoffa för den gamla räcker inte till längre kan jag säga. Gäster och hundar ligger huller om buller. Det är lite av ett pyjamasparty men med två- och fyrfotingar. Fast som de säger; ”Finns det hjärterum finns det stjärterum.”

sova

Hundgott på nätet

hund
Glad påsk på er alla! Hoppas att ni får en härlig påsk. Glöm inte bort att era fyrbenta vänner också gillar kalas.
Under påsken är det lätt att det blir alldeles för mycket godis, det här är även en tid då hundarna löper stor risk att få i sig godsaker som choklad vilket är farligt för dem. Ge aldrig din hund chocklad även om ditt påskägg är fyllt av det. Ge istället hunden ett eget påskägg med godsaker som inte är skadliga för dem. Du hittar ett stort utbud av godsaker online. Det brukar finnas på de sidor som säljer hundmat på nätet.

För er som har barn i hemmet var vaksamma så att inga godisbitar trillar ner på golvet. Det är dock ingen fara om hunden bara sätter i sig en liten ruta choklad. Ju mörkare chokladen är desto farligare är det för hunden när det handlar om förgiftning. Skulle din vovve sätta i sig en marabou chokladkaka så är den största risken att den får diarre av allt fett och inte på grund av kakaon. Ren kakao är det är 10 gram som krävs för att en 10 kilos hund ska löpa risken att drabbas av teobrominförgiftning. Fast mår hunden dåligt ta den alltid till veterinären.

Liten i en liten värld

Jag blev hundbiten för ett tag sedan. Så dumt egentligen och jag tänkte mig inte riktigt för. Vi var i parken när en annan hund som var lös kom springande. Helt plötsligt får den något spel och flyger på min hund. Som en reaktion ställer jag mig mellan dem och får ett bett i armen. Det gjorde galet ont kan jag säga. Åkte in på sjukhuset och fick det omplåstrat och nu får jag gå dit två ggr i veckan att få det bytt. En lustig sak var att senast jag var där sprang jag på en av mina gamla kompisar. Vi umgick mycket i lågstadiet men den sedan flyttade hon. Nu arbetade hon på ett bolag för bemanningsläkare och var i Malmö igen. Hon hade även arbetat för Agila i Norge så hon får se mycket på sitt jobb. Lät spännande tycker jag. Jag kände igen henne direkt fast det tog ett tag innan hon kom på vem jag var. Det är ju några år sedan. Världen är bra liten ändå.

Nä nu ska jag vila armen. Ni får kolla på den här otroligt begåvade valpen istället för att läsa om hur ömklig jag är för tillfället :)

Shark finning

Har ni hört talas om Shark finning? Jag vet faktiskt inte det svenska ordet. Jag hoppas att det inte finns ett svenskt uttryck för detta eftersom det är djurplågeri.

Hajfenor är väldigt eftertraktade i vissa delar av världen. Även om inte alla hajar är utrotningshotade och rödlistade så borde inget djur utsättas för ett sådant grymt öde som shark finning innebär. Så tänk på detta om du får lust att äta hajfenssoppa eller någon annan liknade rätt som innehåller hajfenor.

Sharkfinning går till enligt följande;

1. Hajen fångas. Vanligvis med krok.
2. Hajens fenor skärs av medan hajen lever
3. Hajen slängs tillbaka i havet
4. Hajen kan inte simma och dör. För att kunna andas måste hajen simma.

Kolla era påskfjädrar

Ni är väl uppmärksam när ni köper påskfjädrar. Många fåglar blir plockade på smärtsamma sätt för att pryda vårt påskris. Så här i påsktider kan det vara svårt att veta om djuret har plågats eller inte. Det kan vara värt att fråga i butiken om du känner dig tveksam. Det kan ändå vara värt att nämna att de flesta fjädrar kommer från slaktade djur. De har alltså inte slaktats för fjädrarnas skull utan de har i stället tagits om hand. Påskfjädrar håller i många år så återanvänd de gamla istället för att köpa nya.
cjc

Sims husdjur

Brukar ni spela Sims? Jag vet att det är supermånga i vår ålder som gör det. Ni måste bara köpa till Sims Husdjur, så himla roligt. Precis som med det valiga spelet så går det att kontrollera sina sims. Det är expansion som man köper till och det tillför verkligen spelet något om ni frågar mig. Jag ger det lätt en femma av fem möjliga. Jag vet att det i allafall finns att köpa hos spelbutiken ,som har massor av roliga dataspel, eftersom jag köpte mitt där. I The sims husdjur fixar du själv till dina husdjur hur du vill ha dem. Typ om du vill ha en katt med lång päls eller inte. Du kan också ge djuren roliga personligheter.

Förutom husdjur så är det även vilda djur i spelet. Jag tycker att Sims husdjur är superkul och skulle lätt kunns sitta dygnet runt.

Har ni något favoritspel och på vilka konsoler fungerar det? The Sims går att spela på alla konsoler. Eller iaf PC, Playstation och Xbox :)