Category Archives: lund

Liten i en liten värld

Jag blev hundbiten för ett tag sedan. Så dumt egentligen och jag tänkte mig inte riktigt för. Vi var i parken när en annan hund som var lös kom springande. Helt plötsligt får den något spel och flyger på min hund. Som en reaktion ställer jag mig mellan dem och får ett bett i armen. Det gjorde galet ont kan jag säga. Åkte in på sjukhuset och fick det omplåstrat och nu får jag gå dit två ggr i veckan att få det bytt. En lustig sak var att senast jag var där sprang jag på en av mina gamla kompisar. Vi umgick mycket i lågstadiet men den sedan flyttade hon. Nu arbetade hon på ett bolag för bemanningsläkare och var i Malmö igen. Hon hade även arbetat för Agila i Norge så hon får se mycket på sitt jobb. Lät spännande tycker jag. Jag kände igen henne direkt fast det tog ett tag innan hon kom på vem jag var. Det är ju några år sedan. Världen är bra liten ändå.

Nä nu ska jag vila armen. Ni får kolla på den här otroligt begåvade valpen istället för att läsa om hur ömklig jag är för tillfället :)

En lyckans dag

Hellooooo babes! Jag är så himla glad idag, för vi som bor i huset har haft ett möte. Det var ett informationsmöte där vi fick svar på de frågor vi hade om att ombilda hyresrätt till bostadsrätt. Nu är inte vi en stor fastighet, det är 14 lägenheter totalt och alla är små tvåor. Fast detta att den privata fastighetsägaren vill ombilda lägenheterna till bostadsrätter har verkligen ökat grannskvallret.

Hur som helst så fick vi svar på flera frågor. De flesta vill givetvis ombilda men det är tre lägenheter som vägrar. De har trott att de måste flytta om det ska ombildas. Så är det inte utan de kan hyra lägenheterna av bostadsrättsföreningen och fortsätta att bo kvar. Skönt för alla inblandade att höra det. För vi är alla olika. De som inte vill köpa sina är pensionärer och det hela hänger väl på att det är svårt att få lån i den åldern.

Nu kvarstår omröstningen som sker i början av april och sedan ombildningen. Jag är ganska säker på att det kommer att bli ett ja, det lät som så på mötet. Som ni förstår så är jag verkligen så himla glad, vem vill inte äga sin lägenhet? Då får jag ändra exakt som jag vill.
wiihoo

Århundradets bästa inflyttningsfest!

Jag har aldrig varit på en sådan rolig inflyttningsfest som den jag var på i helgen. Jag hade verkligen så himla roligt. Alla vi som skriver bloggen var där (Ika som skriver idag :) )

Det är alltid roligt med inflyttningsfester men vissa fester är roligare än andra. I helgen var en sådan fest där allt stämmde. Från välkomstdrinken till nattamaten. Vi var flera som sov över faktiskt och hade en mysig frukost på morgonen.

Två kompisar, de är ett par, har precis köpt ett hus! En villa alltså! Jag kanske inte har så många läsare från Skåne här men världens drömvilla har de köpt via Landgren. För de som inte bor här kan jag berätta att Landgren är i Skåne vad Nokia är i Finland. Nejdå men i vårat område är det den absolut största mäklarfirman. Alla jag känner som köpt sin lägenhet och behövde en mäklare i Lund använder sig av dem.

Peter och Frida som hade inflyttningsfesten hade köpt en lite villa. Förstår ni vilken lyx att ha ett eget hus med trädgård att kunna gå ut i när det är soligt?

Inflyttningsfesten började i trädgården med att vi grillade och minglade. Den slutade i vardagsrummet men att vi dansade och hoppade omkring utan några sura grannar som plingade på och klagade över ljudet. En villa is da shit och det är helt klart min dröm att en dag också få bo i en. Vilken frihet det är. Fast jag väntar tills jag hittar en kille, att klippa gräset är inte min grej. Tills dess håller jag mig i stan, det är ju där jag måste vara för att hitta en dessutom hahaha 😀
hhhdhhd

En dag på möllan

Idag har jag och Linda varit in till Malmö och gått på Möllan. Alla som besöker Malmö måste besöka Möllan. Varje gång vi är där så känns det som vi är utomlands. Det har en internationell känsla mer likt en Europeisk storstad än lilla Malmö. Vi åkte in till Malmö för att shoppa men det blev inte alls så mycket gjort. Istället så satte vi oss på en uteservering och fikade. Det är mysigt att titta på allt folk för även där är Möllan helt outstanding. Det finns så många fantastiska orginal. Det är ett ställe du kan sitta och fika på själv utan att behöva känna dig ensammen. Det finns en slags hatkärlek mellan Lund och Malmö men jag ska erkänna att Möllan är suverän.
lkjhgfdcvgbhnjmkl

Ni har väl inte missat…….

Malmömässan äger snart rum så det är dags att rensa ut förråden. I år hålls nämligen en megaloppis. Vi tänkte tipsa om detta eftersom det är ett smart sätt att tjäna pengar. Loppis har många positiva fördelar förutom att tjäna pengar.
1. Utrymme
Du får mer plats i hemmet. Ett utmärkt tillfälle att rensa ut i garaget och i garderoben.
2. Miljön
Många slänger helt riktiga prylar, som andra kanske letat ihärdigt efter. Att återanvända är viktigt för miljön och för att djuren ska kunna fortsätta att leva fritt. Varje år skövlas regnskogen för att bli möbler.
3. Tillfälle att shoppa
Du kanske själv hittar fantastiska saker då du är på plats. Perfekt tillfälle att fynda julklappar.
4. Roligt
Det kanske bara är vi som tycker det, men är det inte fantastiskt roligt att gå på loppis? Gemenskap i alla åldrar.
5. Chans att fynda
Alla har väl hört talas om ”Antikrundan”? Där finns bevis på att det gåt att göra verkliga fynd på loppis. Många har okunskap om vad saker är hemmet är värda. En ful gammal vas kan vara värd hundatusen. För dem som har siktet inställt på dessa typer av fynd bör ni dock läsa på lite om Höganäs, Lisa Larsson och andra betydelsefulla personer och företag inom svensk konst.
Loppis

Jepp det var väl allt för denna gång. Malmömässans datum är 2-3 November. För er som inte behöver de pengar ni tjänar, finns det flera fyrfotade vänner över hela världen som behöver bistånd.

Lund – vi ses igen!

Vad härligt det är när det äntligen är helg och man har tid att umgås med sina vänner. Idag ska vi tillsammans åka och hälsa på en vän som bor i Lund. Det är faktiskt inte så ofta som vi besöker Lund, trots att vi alla en gång studerade där och att staden ligger väldigt nära Malmö. Men jag tror att anledningen kanske ligger just i det att vi alla blev så trötta på Lund. Det är någonting med den staden, den där studentångesten, som gör att det är svårt att på ett lättsamt sätt återvända dit. Det är vad det är, helt enkelt. Men idag ska det bli kul att besöka staden.

I övrigt har helgen för min del åtminstone varit lugn. För några dagar sedan beställde vi ny parkett till ett av våra sovrum, så vi har börjat planera inför hur vi på smidigast och minst tidskrävande sätt ska lägga in den. Det kommer nog gå bra. Vi kan ju bara göra vårt bästa!

Alla som studerat i Lund känner till denna plats!

Alla som studerat i Lund känner till denna plats!