Category Archives: sommar

Fyrbenta små barn

Läste en artikel från USA som beskriver oss som skriver här på bloggen. Unga tjejer väljer bort barn och skaffar i stället hund. Jag tror inte att USA skiljer sig så mycket från Sverige i det anseendet. Kvinnor gifter sig senare, satsar på karriären och skaffar en hund att ge sin kärlek till. För hundar är helt fantastiska. Det är framför allt tjejer i övre 20-årsåldern och i början av 30 som skaffar hund, just de åren de ”borde” skaffa barn. Jorden är ändå överbefolkad så bara bra om vissa skaffar hund i stället om ni frågar mig.

Självklart så är vänner viktiga också, även om hundar är ett socialt djur så kan det vara skönt att få svar på människospråk ibland. Jag tror att hundmänniskor är snälla människor. De flesta i min umgängeskrets har hund. Det är en hobby som förenar oss. Det kan vara ganska roligt när vi har hundträffar eller då vi har varit någon kurs och vi övernattar hos varandra. Jag behöver en ny bäddsoffa för den gamla räcker inte till längre kan jag säga. Gäster och hundar ligger huller om buller. Det är lite av ett pyjamasparty men med två- och fyrfotingar. Fast som de säger; ”Finns det hjärterum finns det stjärterum.”

sova

Falska djuvänner!

Jag blir verkligen så arg när jag läser att allt fler tar in smuggelhundar!
Det är så kallade ”djurvänner” som köper dessa hundar. Okej, i bland köps hundarna i god tro att de är från en riktig kennel. Fast ofta så är det hundar som någon träffat på semestern och hemskt gärna vill ge ett värdigt liv i Sverige. Genom att köpa en smuggelhund så stödjer du djurplågare. Det finns många orsaker att inte smuggla in hundar. Förutom att hundarna är uppfödda under odrägliga förhållanden så kan de föra in sjukdomar och parasiter. Du kanske räddar en hund men mördar massor av andra djur!!!!
jdjd

Att ökningen av smuggelhundar ökar beror på två saker. Det första är att det är mindre hundraser som är populära, de är även lättare att smuggla. Det andra är att det i dag är så billigt att resa. Det går att boka weekend för bra ett par hundralappar som sedan tar dig till någon av Europas storstäder. Där kanske du ser en djurhållning du inte är van vid hemma. Fast tro mig, att du tar hem en gatuhund kommer inte att göra någon skillnad.

Det du kan göra är att fortsätta resa runt i Europa och njuta av de olika kulturerna. Sedan så kollar du upp via Facebook eller hör med dem på hotellet du bor hur du kan hjälpa gatudjuren i staden. Det bästa är steriliseringsprogram. Genom att bara sterilisera EN hund eller katt så har du räddat säkert 40 stycken djur från misär! Det smäller lite högre än att rädda en hund och riskera fängelse samt att förstöra hela det svenska ekosystemet. Vill du vara den personen som gjorde att svenskarna inte längre kan äta bär för att du även smugglade in mask med din hund?

Sedan har vi de mer svårupptäckta smuggelhundarna när köparen tror att hundarna är ”svenska”. Kolla alltid upp Kenneln. De fletsa uppfödarna har kontakt med deras tidigare valpar. Det har ofta en hemsida eller en sida på Facebook. Där syns andra köpares erfarenheter och valpar. De brukar vara mycket poster. Det är bättre att kolla upp en gång extra!

Bästa sättet att packa bilen

Nu ska jag berätta en hemlighet! Närmligen hur ni som hundägare packar en bil på bästa sätt. Eftersom hundburarna tar upp en ganska stor plats i bagaget är utrymmet väldigt begränsat. Ja de flesta hundägare har en kombi av anledningen att deras hund ska kunna resa säkert. Visst fungerar baksätet med ett hundsäkerhetsbälte, men det blir inte alls lika säkert för chaufför och hund som med en hundbur.

Så hur går det då att packa bilen när vi hundägare har storhandlat eller ska iväg till stugan under semestertider? Hemligheten är takboxar.
takbok
Det finns olika storlekar på takboxar. Är du ensammen och så behöver du såklart inte beställa den största. De små rymmer faktiskt betydligt mer än vad du tror. Många skor och klädesplagg får plats :)
Jag har en som rymmer 320 liter. Jag är supernöjd med den. Så himla praktiskt att packa i. Sedan ska vi inte tala om hur bra det är att ha ledig plats i bilen. Tycker inte att jag ser så många bilar med takbox. Förstår inte varför eftersom det är en supersmidig lösning. Jag tror att de som testat det blir fast. Vem vill sitta och trängas i bilen liksom och få blodproppar av att det inte går att röra sig?

Vi tipsar!

Eftersom vi är så ”tipsiga” personer tänkte jag berätta att det är grymt mycket billigare att köpa smink och parfym på nätet. Det kan skilja flera hundra kronor mot butikspriset. Jag brukar köpa på Bloomify som är en sida som har allt inom skönhetsvård, det bästa är såklart att de har grymt billiga parfymer. Det var inte längesedan jag beställde hem en Beyoncés parfym och då såg jag att de även har produkter från Victoria´s secret.
jfl
Vem gillar inte Victoria’s secret? Bara det blir den 25e så ska jag köpa denna. Jag har flera olika sedan tidgare men dem har jag alltid köpt i utlandet eller på taxfree. Just den som är på bilden kostar 119 kronor hos dem, det står att butikspriset är 250, det är verkligen ett superbra pris! Vart brukar ni handla era produkter från VS?

Badminton-nätter

Visst är det konstigt att det nästan alltid är blåsigt på dagarna under sommaren men nätterna är vindstilla och lugna?
Det finns säkert någon förklaring till detta men jag hade inte så bra betyg i geografi så jag överlåter det till någon expert och gör bara ett konstanterande.

Det har nästan blivit en tradition att spela badminton på nätterna för oss. Vi spelar inte riktig badminton med nät utan vi står bara och slår bollen mellan oss. Vad tråkigt det låter då jag skriver det men det ÄR roligt. Vi kan stå i timmar och hela gatan är tyst, bara ett fåtal bilar passerar eftersom det är så sent.

Jag köpte precis ett nytt badmintonracket. Jag valde ett billigt eftersom jag bara spelar för skojs skull. Det är egentligen ett nybörjarracket men det duger för mig. Det kostade bara 199 sek och det var inte ens det billigaste. Det kallar jag fynd!
badminton

Förresten, ska ni göra något skoj på midsommar?
Jag ska fira med Ika i hennes stuga. Det kommer att bli superskoj. Det är flera som har stugor i det området så de brukar gemnsamt ordna med midsommarstång och dans.

Sommarkatter

Just nu föds det massor av söta små kattungar. Vi bloggade tidigare om problemet med hemlösa katter i skåne. Många skaffar en söt kattunge för att ha som ”sommarkatt”. sedan då sommaren är slut så lämnas katten kvar. Detta innebär ett långt lidande för många katter. De svälter ofta ihjäl på vintern om de inte har någon snäll person som matar dem. Dessutom förfryser de lätt öron och andra kroppsdelar. Katter som överlever förökar sig dessutom snabbt. Tänk på det alla ni som skaffar en sommarkatt, ni har flera liv på ert samvete!
jklnm,.

I stugan i helgen

Hej hej

Idag befinner vi oss ute på Ikas lantställe med alla hundarna. De springer omkring som yra höns och har så skoj. De har till och med badat i havet. Vi ska vara här hela helgen fast inte bara för att ha skoj. Ikas pappa har satt oss i arbete. Hela gårdagen målade vi altanen. Ikas pappa har precis upptäckt tjusningen med internetshopping och att han kan handla byggvarorna online till ett mycket bättre pris än i affärerna. Så denna sommar ska han bygga en brygga, renovera bastun, byta fasad på stugan och sedan har han lagt nytt golv på altanen. Altanen kan han redan bocka av och nu har han börjat på bryggan. Jag är tveksam till att han hinner allt det där, men Ikas familj bor ju där i stort sett hela sommrarna så vem vet? Perfekt för oss som kan komma och hälsa på när det är fint väder och vi vill bada. Det är verkligen en idyll vid havet. Jag har varit här varje sommare sedan jag lärde känna Ika och vi har en egen friggebod där vi sover. Helt perfekt att ha ett eget krypin så att vi ”slipper” föräldrarna.
hhaha

Besöker du ett Zoo på semestern?

Det är dumt att dra alla Zoo över en kam. Det finns nämligen zoo och djurparker som arbetar för djurens bästa. Däremot platsar inte Surayaba zoo i Indonesien inom kategorin djurvård. Snarare vanvård.
Jag låter bilderna tala för sig själv!
bcjdjjd

Ett lejon som strypts :(

Ett lejon som strypts :(


Även om vissa Zoo inte har en sådan här uppenbar vanvård så tycker jag att det är viktigt att ta reda på vad det är för platser jag besöker innan jag sponsar dem och deras verksamhet med pengar. Detta Zoo är ett skräckexempel, men i svenskarnas paradis Thailand är det många som besöker deras kända djurshower. Detta är något jag aldrig skulle sponsra. Det är djur som plågas dagligen. Jag hoppas att alla som är utomlands tänker efter en gång extra innan ni besöker delfinshowen eller vad det nu är som lockar. Betalar ingen så skulle djuren få leva i frihet. Jag förstår att vissa djur som fötts i fångenskap inte kan leva i dess naturliga miljöer men tusentals djur smugglas och dör varje år. Det är enbart kunderna och besökarna som kan stoppa detta. Sålänge någon betalar kommer smugglarna att fortsätta.

Härligt med vårkläder

Det blev sommar på en gång men värmen kommer nog att försvinna så att det blir en normal vår. Idag har jag shoppat massor av kläder på nätet. En helt ny outfit, ja jag kanske inte ska ha allt tillsammans men det blev många plagg.

Hos sportamore har de sneakers och annat snyggt. För min del blev detta dessa asgrymma Converse.
hahha
Jag älskar färgen, galet snygg!

Hos H&M köpte jag den här kjolen. Samma färg som skorna :)
jdjd

Hos Lindex blev det denna topp.
lin
Väldigt basic men då är de ju lätta att matcha till både jeans och kjolar.

Nu längtar jag bara tills allt kommer hem. Hoppas att det går snabbt.