Category Archives: Uncategorized

Råd och tips om försäkringar

Alla vet ju om att olika typer av försäkringar är ett måste, exempelvis för bilen och för hemmet. Både djur och människor är också i behov av försäkringar för att minska på de kostnader som kan uppstå i samband med läkar- eller veterinärbesök med mera. Har du sett till att dina husdjur är försäkrade? Det kan gå snabbt att djuren blir sjuka och måste ha läkarvård och då kan kostnaderna snabbt dra iväg. Särskilt om det rör sig om ett äldre husdjur. Glöm inte bort dig själv och dina familjemedlemmar heller! Genom att teckna en försäkring hos Söderberg och partners kan du känna dig trygg i vardagen. Hos dem får du bra rådgivning och i min mening känns de både trygga och mycket kunniga inom sitt område. Det är ju A och O vare sig det rör sig om en personförsäkring eller en djurförsäkring.

Försäkra din katt

Hundvakt åt en kompis som flyttar till huvudstaden

Nu ska det bli ännu mera hundliv. En kompis har bestämt sig för att flytta till vår fina huvudstad. Tyvärr har hon ännu ingenstans att ha sin hund när hon ska jobba, så han ska få flytta in hos oss tills hon fått ordning på allt. Det känns riktigt roligt! Det är en liten grå pudelpojke som heter Kick och som leker så fint med min hund. Hon är såklart jätteledsen över att lämna honom, hon har liksom varit hennes lilla bebis sedan hon köpte honom så det blir nog tomt för henne att inte ha honom med sig. Förhoppningsvis kommer det gå fort att allt ordnar sig där och att hon hittar nåt bra hunddagis eller nån granne som kan ta hand om honom på dagarna så att de kan få bo tillsammans igen. Hon ska jobba som en mäklare i Gamla stan, låter skitkul och flashigt tycker jag :)

En liten inneboende

Så tränar du med din hund

Att det kan vara riktigt svårt att börja cykla med en hund bredvid sig är något som jag har erfarenhet av. Därför tänkte jag tipsa er om något superdupersmart som jag kom på. Mina hundar är vana så det är inga problem, men jag ställde upp som hundvakt åt en polares jycke som drog åt alla håll. Det var livsfarligt i trafiken. Så till tipset! Ska du börja att träna din hund så den springer bredvid din cykel investera i en elcykel. Lösningen stavas alltså elcyklar . Jag lånades mammas elcykel och eftersom det finns ett automatiskt läge kan jag koncentrera mig på hunden. Det var supersmidigt verkligen. Först tränade vi efter en liten landsväg men när veckan var slut så cyklade vi även inne i Malmö. Jag har inte tyckt att jag behövt en elcykel, trots mammas lovord, eftersom jag har mina hundar som drar när jag blir trött. Men nu ska jag baske mig också investera i en, de är verkligen toppen.

Cyklar med hundar

Allt fler unga går in i väggen, hund kan reducera risken

Fysisk och psykisk hälsa går hand i hand. Sköts inte det ena, kollapsar det andra. Det innebär att om en arbetare jobbat för mycket och slitit ut sig utan att sätta stopp är det risk för negativa konsekvenser. De som går in i väggen är oftast eldsjälar som jobbar hårt och vägrar vila, trots varningssignaler. När den anställda inte längre klarar av trycket kommer det oftast från ingenstans. Vid detta skede är det redan för sent att förhindra skador men situationen kan mildras och förebyggas på olika vis. Viktigt är att undvika låta det gå långt och avbryta i god tid. Att känna sig älskad och trygg, både på sin fritid och arbetstid är en viktig faktor. Därför har det visats vara effektivt med en hund som sällskap. Det är ingen slump att hundar kallas för människans bästa vän och vad gäller psykisk ohälsa kan hundar göra en enorm skillnad för den drabbade och förebygga risken att gå in i väggen.

Sällskap av hund

Perfekta hörlurar för promenader och träning

Ibland känns det som att det här med hörlurar är en riktig djungel. Det är en sak att sitta hemma i ett tyst rum, vid ett skrivbord och lyssna på sin favoritmusik. Där finns inget som stör, och hörlurarna sitter på sin plats i örat. Men så kommer de stunderna som inte är riktigt lika lätta: träning. Men det går att hitta bra produkter för rörligare aktiviteter också. Ibland passar trådlöst bättre, men bluetooth är inte för alla. Det kan vara skönt att inte trassla in sig i sladdar, men sladdlurarna är o andra sidan alltid redo. Sen ska de ju passa bra i (eller utanpå) öronen också, som tur finna det många olika modeller som passar för både träning och promenader. Ja, lika bra funkar de även hemma i vardagsrummet! Det kan vara svårt att hitta rätt, men som tur kan man snabbt och lätt beställa hem ett par som är snygga, bekväma och funktionella.

Det är viktigt med hörlurar som passar

Stockholm tur och retur

stklm
Vad gör man inte för sina jyckar! Jag har kört till Stockholm för att hämta en hundbur. Jag åkte i måndags men nu är jag hemma i Skåne igen. Nu är jag inte så dum att jag tror det blir billigare att köra upp till Stockholm eftersom beninen kostar bara för en bur. Vill bara förtydliga det innan någon skriver en snorkig kommentar. Jag fick nämligen bensinen om jag hämtade hem en hundvalp åt tjej här. En riktigt gillig liten Pomerianvalp var det, och så söt. Så då passade jag på att köpa en stor hundbur på Blocket. Hur fräsch som helst eftersom den stått i förråd i Stockholm och knappt använts något alls. Tur att jag har GPS i bilen eftersom jag typ bara känner till T-centralen 😉 Jag mötte hon jag köpt buren av strax utanför Stockholm vid förrådet och jag hade inte hittat dit annars. Bor man i Stockholm är det så klart en annan sak. Det var länge sedan jag var i Stockholm, det blir ju Köpenhamn istället. Även om det bara var en blixtvist så hann jag med att besöka MOS. Herregud vilken mäktig galleria. Dit vill jag tillbaka. Shoppade alldeles för mycket för det fanns flera roliga märken. Men nu är jag hemma igen och nu blir det sängen. Är galet trött och ska arbeta i morgon.

Grattis alla voffsingar!

Idag är det Internationella hunddagen. Det har vi så klart firat med en extra lång promenad.
dhlsdj
Min hund går på diet efter sommaren så det är svårt att ge henne något extra gott. Fast jag tror att de uppskattar bus och en lång skogspromenad mycket mer, trots regnet!

Valjakten på Färöarna

Just nu sprids det filmer om den hemska valjakten. Argumenten för att bedriva denna jakt är traditioner. Valarna drivs in med båtar mot land där de sedan slaktas. Denna typ av jakt har pågått i mer än 400 år och kallas Grindadrap. Färöarna lyder under Danmark så vill du protestera mot detta är det den Danska Ambassaden du ska maila till. Fast kom ihåg att skriva sakligt även om du är upprörd.