Category Archives: vänner

Fyrbenta små barn

Läste en artikel från USA som beskriver oss som skriver här på bloggen. Unga tjejer väljer bort barn och skaffar i stället hund. Jag tror inte att USA skiljer sig så mycket från Sverige i det anseendet. Kvinnor gifter sig senare, satsar på karriären och skaffar en hund att ge sin kärlek till. För hundar är helt fantastiska. Det är framför allt tjejer i övre 20-årsåldern och i början av 30 som skaffar hund, just de åren de ”borde” skaffa barn. Jorden är ändå överbefolkad så bara bra om vissa skaffar hund i stället om ni frågar mig.

Självklart så är vänner viktiga också, även om hundar är ett socialt djur så kan det vara skönt att få svar på människospråk ibland. Jag tror att hundmänniskor är snälla människor. De flesta i min umgängeskrets har hund. Det är en hobby som förenar oss. Det kan vara ganska roligt när vi har hundträffar eller då vi har varit någon kurs och vi övernattar hos varandra. Jag behöver en ny bäddsoffa för den gamla räcker inte till längre kan jag säga. Gäster och hundar ligger huller om buller. Det är lite av ett pyjamasparty men med två- och fyrfotingar. Fast som de säger; ”Finns det hjärterum finns det stjärterum.”

sova

Falska djuvänner!

Jag blir verkligen så arg när jag läser att allt fler tar in smuggelhundar!
Det är så kallade ”djurvänner” som köper dessa hundar. Okej, i bland köps hundarna i god tro att de är från en riktig kennel. Fast ofta så är det hundar som någon träffat på semestern och hemskt gärna vill ge ett värdigt liv i Sverige. Genom att köpa en smuggelhund så stödjer du djurplågare. Det finns många orsaker att inte smuggla in hundar. Förutom att hundarna är uppfödda under odrägliga förhållanden så kan de föra in sjukdomar och parasiter. Du kanske räddar en hund men mördar massor av andra djur!!!!
jdjd

Att ökningen av smuggelhundar ökar beror på två saker. Det första är att det är mindre hundraser som är populära, de är även lättare att smuggla. Det andra är att det i dag är så billigt att resa. Det går att boka weekend för bra ett par hundralappar som sedan tar dig till någon av Europas storstäder. Där kanske du ser en djurhållning du inte är van vid hemma. Fast tro mig, att du tar hem en gatuhund kommer inte att göra någon skillnad.

Det du kan göra är att fortsätta resa runt i Europa och njuta av de olika kulturerna. Sedan så kollar du upp via Facebook eller hör med dem på hotellet du bor hur du kan hjälpa gatudjuren i staden. Det bästa är steriliseringsprogram. Genom att bara sterilisera EN hund eller katt så har du räddat säkert 40 stycken djur från misär! Det smäller lite högre än att rädda en hund och riskera fängelse samt att förstöra hela det svenska ekosystemet. Vill du vara den personen som gjorde att svenskarna inte längre kan äta bär för att du även smugglade in mask med din hund?

Sedan har vi de mer svårupptäckta smuggelhundarna när köparen tror att hundarna är ”svenska”. Kolla alltid upp Kenneln. De fletsa uppfödarna har kontakt med deras tidigare valpar. Det har ofta en hemsida eller en sida på Facebook. Där syns andra köpares erfarenheter och valpar. De brukar vara mycket poster. Det är bättre att kolla upp en gång extra!

Att lova för mycket

Ibland känner jag mig bra blond, även fast jag inte är det. Jag trodde att det fanns dragkrokar på alla bilar! Fast det gör det inte utan det är något som måste köpas till. Jag har lovat en polare att köra hennes hästsläp till Jönköping i helgen. Det var kris och hon frågade flera gånger om jag verkligen kunde ställa upp eftersom hon är bortrest. Hon betalar hotell och bensin. Ja visst, säger jag. Jag har ju ändå en ganska ny bil och det är trevligt med en liten helgutflykt. Sedan igår vid middagen säger pappa att han inte tror att jag har det på min bil, han har nämligen inte en dragkrok på sin! Alltså va? Hur kan nya bilar tillverkas utan dragkrok? Nu får jag inte tag i min vän och hästen måste ju flyttas. Så idag var jag först in på macken och frågade vad det kostade. Det var skitdyrt, dessutom så skulle det dröja innan de fick hem prylarna. Pappa lovade att betala hälften i utbyte att han får låna bilen om han behöver dragkrok. Det gick jag såklart med på. Nu har jag iallafall hittat Billiga reservdelar på nätet som har snabb leverans och bra priser. Har en kompis som gillar att mecka med bilar han kunde hjälpa mig imorgon. Så sagan slutar hyfsat lyckligt iallafall. Fast håll med om att alla bilar borde ha dragkrok vid köpet?!?!

dbh

Modiga BlondinBella

Jag tycker att BlondinBella verkar vara en av de bästa personerna som bloggar. Då det gäller kända bloggar. Hon är en smart affärskvinna men även en ärlig person som berättar att livet inte är perfekt. Nu senast lade hon ut bilder på sin akne. Hon har lidit av akne i många år men det är ett stort steg att skriva det mot att lägga upp bilder. Som ni vet så stannar det som läggs ut på nätet för alltid. Jag tycker hon är exemplarisk som visar småtjejer som läser skönhetsbloggarna att under den perfekta ytan är inte allt så perfekt. Hon använder smink att trolla bort dem med. Usch vem minns inte högstadiet och de hemska finnarna som alltid dök upp inför skoldiscot.
bb

En dag på möllan

Idag har jag och Linda varit in till Malmö och gått på Möllan. Alla som besöker Malmö måste besöka Möllan. Varje gång vi är där så känns det som vi är utomlands. Det har en internationell känsla mer likt en Europeisk storstad än lilla Malmö. Vi åkte in till Malmö för att shoppa men det blev inte alls så mycket gjort. Istället så satte vi oss på en uteservering och fikade. Det är mysigt att titta på allt folk för även där är Möllan helt outstanding. Det finns så många fantastiska orginal. Det är ett ställe du kan sitta och fika på själv utan att behöva känna dig ensammen. Det finns en slags hatkärlek mellan Lund och Malmö men jag ska erkänna att Möllan är suverän.
lkjhgfdcvgbhnjmkl

Semesterdrömmar

Idag under våran promenad så drömde vi oss bort till ett betydligt varmare klimat. Vi är riktigt sugna på att åka utomlands i sommar för att få åtminstone en vecka med garanterad sol. Det kändes inte lika viktigt då vi gick i skolan att resa utomlands eftersom lovet ändå var så långt. Nu då vi enbart har några få lediga veckor är det viktigt att kunna njuta. Iofs har ju Ika redan varit utomlands i år 😉

Just nu sitter jag och tittar på Tripx.se för att se ungefär hur mycket det skulle kosta för oss att resa en vecka i sommar. Vi har inte bestämt riktigt vart ännu utan priset får styra oss lite. Vi är överens om att det ska vara ett solsäkert ställe och med möjlighet till lite partaj.
moj

Julklappar i sista minuten

Hej hej
Är ni ute i sista minuten för att hitta julklappar tänkte vi lämna några tips till er. Vi har gjort en fem i topp lista på sista minuten klappar.
1. En Upplevelse
Det går alltså att ge bort olika typer av upplevelser. Det kan vara allt från att köra rally till att fiska kräftor. Det finns spännande mordgåtor och nyttiga körlektioner. Det går alltså att hitta något till hela familjen. Visst är det en kul present?
h
2. Djurmat
Vilken djurägare blir inte glad över att få massor av foder? Det går alltid åt och är uppskattad av både matte, husse och djur.
3. Biobiljetter
Under vintern kommer alltid massor av bra filmer. Vilken kompis blir inte förtjust över att få gå undan i vintermörkret och drömma sig bort i filmens värld?
4. Presentkort
Tråkigt att ge, roligt att få.
5. Checkar till familjen
Skriv värdecheckar till familjen. Det kan vara allt från att skotta uppfarten till att diska. Kom ihåg att du verkligen måste göra det för att det ska vara meningsfullt. Även om du är på dåligt humör den dagen din familj väljer att lösa in checken.

Avundsjuka

Ika ska resa till fjällen över nyår. Så himla lyxigt! Jag har varit i Åre en gång över just nyårsafton och det var så himla roligt. De ska till Norge och har hyrt en stuga i Trysil. Vi hade egentligen tänkt fira tillsammans men nu får jag vara hundvakt åt hennes lilla voffsing istället. Jag vill oxå fara till fjällen!!! Jaja, jag får väl hoppas på en sommarresa istället för som det är nu har jag verkligen inte råd. Har ni förresten sett den nya Hobbit filmen? Jag såg den på bio igår och den var så himla bra. Mycket bättre än den första enligt mig.
sma

Ha det bäst / Linda

Resultat av 5-2 dieten

Nu är det upp till bevis. Vi har vägt oss idag. Ika vann med – 3 kilo, Johanna (jag) kom på en hedrande andra plats med -1,6 wooohooo, sedan har vi Linda då. Jag tror inte alls att hon har förstått vad denna diet innebar. Jag har nämligen sett henne äta knäck hela veckan. Hursomhelst Linda + 0.8. Vi som följde dieten lyckades att gå ner.
diet