Category Archives: viltvård

Shark finning

Har ni hört talas om Shark finning? Jag vet faktiskt inte det svenska ordet. Jag hoppas att det inte finns ett svenskt uttryck för detta eftersom det är djurplågeri.

Hajfenor är väldigt eftertraktade i vissa delar av världen. Även om inte alla hajar är utrotningshotade och rödlistade så borde inget djur utsättas för ett sådant grymt öde som shark finning innebär. Så tänk på detta om du får lust att äta hajfenssoppa eller någon annan liknade rätt som innehåller hajfenor.

Sharkfinning går till enligt följande;

1. Hajen fångas. Vanligvis med krok.
2. Hajens fenor skärs av medan hajen lever
3. Hajen slängs tillbaka i havet
4. Hajen kan inte simma och dör. För att kunna andas måste hajen simma.

Ett djur blir till

Ni har säkert hört talas om boken ”Ett barn blir till”. Jag har aldrig läst den men precis som alla andra har jag hört talas om den. Nu är det här en djurblogg till största delen så jag tänkte upplysa er om att National Geographic har en fantastiskt bildserie som heter ”In the womb”.
nk

15 foster från olika djur visas och bilderna som skapats är helt fantastiska. Missa inte det. De visar allt från delfiner till elefanter.

Stoppa nyckeldjuren!

Det här är så sjukt så det är nästan att man tror att det är ett aprilskämt. I Kina så finns det nyckelringar som innehåller levande djur.
ddd
Djuren dör inom bara några dygn om de inte släpps ut. Det är en grym död de möter eftersom de antigen svälter ihjäl eller dör av syrebrist. Det är små djur som fiskar, ödlor och sköldpaddor som plastas in och säljs som nyckelringar.
nnnj

Här finns en lista att skriva under för er som är intresserade. Jag avskyr verkligen sådant här när djuren lider helt i onödan. Finns inget meningsfullt med att plasta in djur på en nyckelring. Vilket vanvett!

Coola getter!

Jag tycker att getter är väldigt coola djur. Det finns såklart flera olika raser men de flesta av dem är hejare på att klättra. Eller vad sägs om dessa getter som klättrar upp i träden för att få föda?
dhdhhd
Det är vanliga tamgetter i Marocko som klättrar upp i träden för att mumsa på Arganträdets frukter.

Fast de trädklättrande getterna ligger ändå i lä mot för alpstenbockarna. Titta på denna bild. Den föreställer Cinginodammen i Italien.
hdhhd
Ni ser prickarna väl? Det är getter! Aplstenbockar klättrar på dammen för att slicka i sig mineraler, främst salt som de saknar i sin veganska kost.
dhdhaaa
Getter är ju hur coola som helst!

Besöker du ett Zoo på semestern?

Det är dumt att dra alla Zoo över en kam. Det finns nämligen zoo och djurparker som arbetar för djurens bästa. Däremot platsar inte Surayaba zoo i Indonesien inom kategorin djurvård. Snarare vanvård.
Jag låter bilderna tala för sig själv!
bcjdjjd

Ett lejon som strypts :(

Ett lejon som strypts :(


Även om vissa Zoo inte har en sådan här uppenbar vanvård så tycker jag att det är viktigt att ta reda på vad det är för platser jag besöker innan jag sponsar dem och deras verksamhet med pengar. Detta Zoo är ett skräckexempel, men i svenskarnas paradis Thailand är det många som besöker deras kända djurshower. Detta är något jag aldrig skulle sponsra. Det är djur som plågas dagligen. Jag hoppas att alla som är utomlands tänker efter en gång extra innan ni besöker delfinshowen eller vad det nu är som lockar. Betalar ingen så skulle djuren få leva i frihet. Jag förstår att vissa djur som fötts i fångenskap inte kan leva i dess naturliga miljöer men tusentals djur smugglas och dör varje år. Det är enbart kunderna och besökarna som kan stoppa detta. Sålänge någon betalar kommer smugglarna att fortsätta.

Tänk på mig

hshhshs
Det är några dagar kvar till sista april då vi tänder majbrasorna. Jag passar ändå på att skriva några varnande ord redan nu så att fler hinner att läsa mitt viktiga budskap. Tänk på att flera djur gillar att flytta in i de fashionabla hyreshusen i djurriket. De förstår inte att vi har byggt dessa ypperliga hus för att elda upp. Tänk därför på att kolla kasarna innan ni tänder på. Ingen vill ha grillad igelkott till middag.

Earth Hour 2014

ndjskd
Ni glömmer inte bort det här på lördag hoppas vi. Det är alltså nu på lördag den 29 mars mellan klockan 20:30-21:30.

Runt om i städerna finns det olika arrangemang som ordnas under denna timme. Det går att få gratis påminnelse genom WWF om ni är oroliga att glömma att släcka ned.

Många kritiserar Eart Hour eftersom det inte sparar energi i sig att bara släcka en timme, men det är en signal till politiker att se allvarligt på klimatförändringarna som påverkar faunan och allt liv på jorden. Kampanjen hålls över hela världen och inte enbart i Sverige.